Hans säger att allt handlar om energier: energi i allmänhet och energi i livsmedel i synnerhet. Snabbodlade födoämnen saknar energi på grund av den utarmade jorden som inte innehåller några eller endast mycket få näringsämnen.
Mitt emot det ursprungliga boningshuset, har Hans byggt sitt eget hus som stod färdigt för tio år sedan. Det är där vi träffas för en pratstund som var tänkt att ta en dryg timme, men som varade hela tre timmar. Det är ett inspirerande och hoppingivande samtal om livsmedel och hälsa. Hans har mycket att berätta om sitt liv som modern lantbrukare med en inriktning som i mångt och mycket går på tvärs mot konventionella jordbruk.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.