På hemsidan Hållbar familjepolitik NU tar Susanne Furugård framför allt strid för barnens rätt till tid med sina föräldrar. År 2010 gav hon genom Recito förlag ut boken Värdera det ovärderliga – för en hållbar familjepolitik och 2016 fick hon medalj av kvinnoföreningen Haro, vars fokus är barns behov och föräldrars valfrihet.
Enligt Susanne kan förvisso en del barn få ett försprång genom vistelse på förskola, men hon menar att det suddas ut efter några år i skolan, samtidigt som nackdelarna blir allt tydligare.
Susanne pekar på en ökande psykisk ohälsa bland unga, som hon menar hänger ihop med hur lite tid föräldrar tillbringar med sina barn, i sin tur ett resultat av en politik som hon anser pressar föräldrar att lämna bort sina barn redan från cirka ett års ålder. Det är denna ohälsa som enligt Susanne gör familjepolitiken ohållbar, och hon hänvisar också till FN:s definition av hållbar utveckling:
”En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”
För Nya Tider utvecklar hon tankegången:
− Det måste finnas en långsiktighet i familjepolitiken, så att den inte leder till problem för nästa generation. I dag talas det bara om vuxnas behov, av jämställdhet, karriär, lön och pension. Det är en väldigt kortsiktig politik. I stället borde den utgå från barnens behov och se till att de får den omsorg som de behöver för att utveckla en trygg grund att stå på i livet. Då får vi friskare och starkare unga som kan ta över från nuvarande generation. Tyvärr ser vi i dag en motsatt utveckling med ständigt ökande psykisk ohälsa bland unga.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.