Rebecka Le Moine är en av de kandidater som hittills har klivit fram för att ersätta Miljöpartiets nuvarande språkrör Isabella Lövin, då hon avgår i början av nästa år. Isabella Lövin är i dag klimatminister samt vice statsminister. Le Moine vill föra tillbaka partiet till mer gröna rötter med mer fokus på ekologi, biologisk mångfald och kritik mot både militär upprustning samt det nyliberala, ekonomiska systemet. Men hon vill också ta itu med problemen med det islamistiska inflytandet i partiet.
Detta framkommer när Nya Tider ringer upp Rebecka Le Moine och wallraffar henne genom att låtsas vara en miljöpartistisk medlem. Vi har tidigare försökt nå flera av MP:s företrädare, men dessa har inte velat lämna någon kommentar. Väljarna behöver dock också få svar på kritiska frågor till partiet, och därför har vi valt denna metod.
Den som först deklarerade sin kandidatur var riksdagsledamoten Rebecka Le Moine från Linköping. I riksdagen är hon i dag partiets talesperson i frågor som rör biologisk mångfald. Hon är också utbildad biolog i grunden.
”Måste kunna erkänna att islamism inom partiet är ett problem”
Rebecka Le Moine börjar med att förklara, liksom hon har gjort till systemmedia under föregående dagar, att hon vill göra partiet mer systemkritiskt och radikalt ifall hon blir vald till språkrör.
Miljöpartiet har dock under flera års tid tappat i trovärdighet när det gäller just miljö- och klimatfrågor, och partiet har mer präglats av vad många väljare anser vara en extrem migrationspolitik och viljan att öppna Sveriges gränser för fri massinvandring. Dessutom har det gång på gång inträffat incidenter, både på riks- och lokalnivå i partiet, som visar att det har kommit in medlemmar och företrädare som i MP har sett en chans att driva en islamistisk agenda. Rebecka Le Moine säger att hon är medveten om att dessa problem finns närvarande i partiet och att det påverkar förtroendet negativt hos allmänheten.
– Jag tror att vi måste våga se att vi har problem med att en del har utnyttjat partiet för islamistiska syften och inte stått för värderingar som var grunden för vår existens. Vi måste kunna erkänna att det här är ett problem. Jag tycker också vi måste göra upp med hur vi ibland har hanterat frågor om hedersvåld och hedersförtryck. Vi har inte vågat beröra det som vi borde ha gjort.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.