SNÖKAOS I MOSKVA som den 3 december drabbades av det värsta snöfallet på 145 år. Enligt ryska meteorologer nådde snödrivorna i den ryska huvudstaden midvinternivåer, trots att det skedde i början av december. Myndigheterna i Moskva uppger att ”620 000 kubikmeter snö har röjts sedan början av de onormala snöfallen”. Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko
SNÖKAOS I MOSKVA som den 3 december drabbades av det värsta snöfallet på 145 år. Enligt ryska meteorologer nådde snödrivorna i den ryska huvudstaden midvinternivåer, trots att det skedde i början av december. Myndigheterna i Moskva uppger att ”620 000 kubikmeter snö har röjts sedan början av de onormala snöfallen”. Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko

Rekordkyla och extremsnö på norra halvklotet

KLIMAT: Jordens magnetfält försvagas allt fortare.
Många köld- och snörekord slogs i slutet av 2023 på norra halvklotet. Systemmedia rapporterar sällan om detta eftersom det går emot klimatnarrativet, och världens befolkning förs därmed bakom ljuset. Nya Tider kan nu avslöja att det allt kyligare klimatet med kraftigare nederbörd är något man kan förvänta sig av att jordens skyddande magnetfält blivit allt svagare. Bara de senaste 150 åren har magnetfältet försvagats med cirka 10 procent, men forskare har dessutom kunnat konstatera att försvagningen på sistone accelererat kraftigt. År 2014 visade mätningar att magnetfältet tappat i styrka tio gånger snabbare än man trott – och sedan upphörde man plötsligt att offentliggöra data. Forskarna befarar nu att jorden går mot ett polskifte, som enligt teorin bara ska inträffa med flera hundra tusen års mellanrum. Ett magnetiskt polskifte skulle innebära en kataklysm för planeten och få oöverskådliga konsekvenser för vår civilisation.

Novem­ber blev en ovanligt kall månad i norra Europa, särskilt i Skandinavien. I Norge sattes åtta nya köldrekord under november. Temperatur­avvikelsen för hela landet blev 3,5 grader Celsius under klimatnormalen, genomsnittet under tre föregående decennier. Det är mycket i klimatsammanhang. Delar av centrala Norge hade avvikelser på 6 till 8 grader, vilket är exceptionellt. Exempelvis Storforshei i Nordland uthärdade ett novembersnitt på 8,7 grader under det normala för november månad. Norges ”Meteorologisk institutt” beskrev november månad som ”extremt kall”.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Våren har inletts med rekordkyla

Våren har inletts med rekordkyla

🟠 USA begravs under gigantiska snömassor. Rekordlåga vårtemperaturer har uppmätts i Sverige, Finland och många andra länder sedan våren inletts på norra halvklotet. Inte minst i USA har västliga delstater som Colorado, Utah, Nevada och Kalifornien drabbats hårt av ofattbara snömängder som på sina platser redan passerat 18 meter för säsongen. Det är så extremt att hela hus bokstavligen begravts och till och med skidanläggningar tvingats stänga på grund av för mycket snö. Systemmedia rapporterar sällan utanför de drabbade områdena och ofta på ett så bedräglig sätt att allmänheten hålls ovetandes om den stora omfattningen och trenden med allt fler extrema köld- och snörekord världen över.

Snökatastrof med många döda i Kalifornien

Snökatastrof med många döda i Kalifornien

🟠 Insnöade människor vädjar om hjälp. Upprepade snöstormar och gigantiska snömängder tvingade delstaten Kalifornien att i början på mars utropa katastroftillstånd i San Bernardino och tolv andra län. Det hade då redan fallit 2,5 till 3,6 meter snö på många platser. Över 70 000 hem och företag var strömlösa och motorvägar fick stängas av, efter att snöröjning inte var möjlig att upprätthålla ens på dessa. 13 människor hade hittats döda andra veckan i mars, men fler befaras ha avlidit i snökatastrofen. Nya Tiders forskningskällor förutspådde detta redan 2018 och varnade då att det kommer bli mycket värre framöver.

Läs även:

Ökade förföljelser mot kristna

Ökade förföljelser mot kristna

🟠 Enligt en rapport sammanställd av Aid to the Church in Need (ACN) har förföljelserna mot de kristna i Mellanöstern, Asien, sex afrikanska länder samt i Nicaragua i Latinamerika ökat med mer än 60 procent sedan 2022. Även i Europa – särskilt i Frankrike – har kristofobin ökat.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Drömmen om ett annat USA

🟠 BOKRECENSION Det är lätt att tro att styrande eliter alltid är konservativa. De sitter ju redan på pengarna och makten, så varför skulle de vilja ändra något? Men nuförtiden har vi utopistiska makteliter som försöker genomföra radikala förändringar. Det går inte att ta miste på deras hybris. Eliternas uppror och sveket mot demokratin av den amerikanske historikern Christopher Lasch handlar om detta, och om flera angränsande ämnen. Den kom första gången 1995. Boken har fortsatt väckt intresse och debatt, så nu kommer den i nyutgåva. För dig som vill sätta dig in i en alternativ syn på hur USA skulle kunna vara är detta en intressant bok.

Sagerska palatset

🟠 KULTUR När Sveriges regeringschef vecklade ut Prideflaggor på balkonger till det officiella residenset, som också innehåller hans tjänstebostad, roterade nog Vera Sager i sin grav. Det eleganta stadspalatset, en gång tillhörande paret Vera och Leo Sager, var en symbol för en utsökt elegans, traditioner och europeisk savoir-vivre. Men vad har det blivit av denna tradition?

Naturreservat – Vår värdefulla natur

🟠 KULTUR Tänk om den gamla eken vid stigen kunde tala. Den skulle kunna berätta om allt som tilldragit sig i dess närhet. Den skulle berätta om strålande sol och torka, oväder och stormar, boskap och människor som vistats i dess närhet och varit en del av historiens gång. Naturen är vår historia, vår nutid och framtid. Den är livsnödvändig och måste vårdas och skyddas för kommande generationer. Därför är naturreservaten så betydelsefulla!

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den röda granitön i sundet

🟠 HISTORIA Mitt i Kalmarsund kan man se en kupolliknande silhuett sticka upp ur vattnet. På långt avstånd kan denna kupol se blåaktig ut. Denna kupol är granitön Blå Jungfrun som, sedan 1926, varit en av Sveriges nationalparker. Här finns tallskog, fladdermöss och skogsharar samt stenar som man helst aldrig ska ta med sig från ön.

Hur Hollywood lärde sig tala

🟠 HISTORIA Musikalfilmen utvecklades ur scenmusikalen, som i sin tur har ett ursprung som kan spåras tillbaka till antikens Grekland. Musikalens historia är med andra ord längre än vad man först kan tro. Handlingarna och stilarna har varierat väldigt mycket genom åren, men den röda tråden som löper genom musikalerna är densamma.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.