Det börjar bli populärt att odla groddar inomhus. Det vill säga, med enkla medel hjälper man frön, baljväxter eller sädesslag att börja gro. Och faktum är att det är ett väldigt bra sätt att tillföra egenodlad mat till kosten på. Det är enkelt, man skördar dem redan efter några dagar, och allt man behöver tänka på är att skölja fröna med vatten morgon och kväll.
Det kostar väldigt lite, och groddarna är otroligt näringsrika. Kroppen absorberar dessutom alla nyttigheter som finns i frön, sädesslag och baljväxter lättare när de har utvecklats till groddar. Dessutom löses nyttiga enzymer ut.
Man förstår ju att det finns en enorm kraft, näring och energi lagrat i de små fröna, de ska ju kunna utvecklas till stora plantor så småningom. När fröet blötläggs lösgörs all detta. Och redan efter tre till nio dagar, beroende på vad man groddar, är de redo för skörd. De kan avnjutas i en sallad eller som grönsak till middagen, eller kanske som ett läckert pålägg på smörgåsen.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.