Birgitta var hovdam hos drottning Blanka, kung Magnus Erikssons gemål. Som hovdam bodde hon i det kungliga slottet. Kungaparet hade ett privat kapell och där tillbringade Birgitta mycket av sin tid. Hon fick flera viktiga uppenbarelser i slottet, och detta blev en bidragande orsak till att kungen och drottningen testamenterade mark samt en stor summa pengar till hennes klosterorden.
Under slutet av 1340-talet fick Birgitta många uppenbarelser och utifrån dessa griper hon in på skilda områden. Ett av dessa områden var den politik som fördes i Europa, och som fick stora konsekvenser för den romersk-katolska kyrkan. Ett annat problem var hundraårskriget mellan England och Frankrike. Birgitta var övertygad om att hon, genom sina uppenbarelser, skulle kunna medla i den konflikten. Hon blev ju kallad till att vara ett gudomligt språkrör för hela världen.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.