Sultanen samt ett par av de hundratals haremflickor som passerat genom hovet. Foto: Youtube

Efter Bruneis nya sharialagar – bojkotterna ökar och sultanen själv lever i omåttlig dekadens

Sultanen av Brunei införde tidigare i april mycket strikta sharialagar. Omvärlden har reagerat med bojkott och själva lever Sultanen och hans bror i ett enormt överflöd och total dekadens. Nya Tider kan nu återge en västerländsk haremflickas berättelser från bakom palatsväggarna.

Den tredje april i år införde sultanen av Brunei nya, stränga, sharialagar. Däribland stening till döds för homosexualitet, amputationer och piskstraff för bland annat stöld och äktenskapsbrott. Oxford University fattade nyligen beslut om att ompröva den hedersgrad man gav sultanen 1993. 
Även Europaparlamentet har reagerat starkt på de nya lagarna. Parlamentsledamöterna röstade ja till bojkott av Brunei, av landets lyxhotell runtom i världen samt att höga bruneiska tjänstemäns tillgångar fryses.

För att blidka Europaparlamentets ledamöter skrev sultanen i ett brev till dem: “Dödsdomar – stening till döds och amputation – liksom stöld, rån, äktenskapsbrott och sodomi, har höga krav på bevis. De kräver inte mindre än två eller fyra män med hög moralisk ställning och fromhet som vittnen för att utesluta alla former av indiciebevisning”. Nya Tider uppmärksammat brevet i förra veckan.

När det gäller piskning som straff fortsatte han i brevet: “Den dömde måste klä sig, piskning måste ske med måttlig kraft utan att lyfta handen över huvudet, inte leda till att huden fläks upp eller att ben knäcks, och får inte ske på ansikte, huvud, mage, bröstet eller privata delar”.

Bojkott utökas
Reaktionerna i omvärlden har spridit sig och flera företag bryter nu med Brunei. Den globala resebyrån STA Travel slutar sälja resor med Bruneis statliga flygbolag Royal Brunei Airlines, det australiska flygbolaget Virgin Australia Airlines har sagt upp ett avtal som ger de anställda rabatterade biljetter till Royal Brunei Airlines, och Transport For London, som driver Londons kollektivtrafik, tar bort reklam för Brunei som resmål. Dessutom får inte Deutsche Banks personal bo på lyxhotellen som ingår i kedjan Dorchester Collection och som ägs av den bruneiska staten.

Ett liv i överflöd
Sultanen, Hassanal Bolkiah Mu’izzadin Waddaulah, och hans bror Prins Jefri bor i ett palats med 1 788 rum, 257 badrum, fem simbassänger, en moské, en bankett som rymmer 5 000 personer och ett garage med plats för 110 bilar. När han fyllde 50 år byggde sultanen ett stadium, bjöd in Michael Jackson och betalade honom 17 miljoner dollar för tre konserter.

Sultanen är född 1946 och fick sin titel 1967 då hans far Omar Ali Saifuddin III abdikerade. Hans släkt har styrt landet sedan 1400-talet och Hassanal Bolkiah är den 29:e sultanen. Han styr landet enväldigt och är en av världens rikaste män.

År 1991 introducerade han konservativ muslimsk ideologi i landet. Sultanen har varit indragen i en långdragen tvist med sin bror Prins Jefri, tidigare finansminister, som han har anklagat för att ha förskingrat miljardsummor. Tvisten ska ha avslutats 2009 efter att ha pågått i över tio år. Enligt rapporter ska sultanen själv ha använt motsvarande många miljarder kronor av statskassan för eget bruk. Han är känd för sin stora samling sport- och lyxbilar – omkring 5 000, varav många är unika och specialbyggda. Han bor i palatset Istana Nurul Iman.

Den 65-årige Prins Jefri har ett separat nöjespalats. Han har ägt en 152-fots-yacht som han döpte till Tits med tillhörande livbåtar Nipple 1 och Nipple 2. Utomlands är bröderna ökända för sina sexpartyns och deras olika harem består huvudsakligen av minderåriga tjejer som översköljts av dyrbara gåvor. En tidigare flickvän auktionerade ut ett halsband som hon hade fått av prinsen för 100 000 dollar.

Prins Jefri betalade sju miljoner dollar för en matta med guldtråd och broderade juveler och han har ägt en helikopter och åtta flygplan inklusive en privat Boeing 747. Han har köpt målningar av Renoir, Manet och Degas. Genom sina 200 företag köpte Prins Jefri mer än 500 fastigheter, inklusive en samling femstjärniga hotell. Han har ägt New York Palace, Los Angeles Hotel Bel-Air, Plaza Athénée i Paris och köpte Londons tidigare Playboy Club.

Att inte leva som man lär
Brunei är en liten stat i Sydostasien med en befolkning på cirka 450 000 innevånare. Landet har stora olje- och gasresurser och relativt hög BNP per innevånare. Våldsbrott är ovanliga i landet och kriminaliteten låg. Småbrottslighet såsom snatterier och fickstölder förekommer sporadiskt.

Trots detta har alltså sultanen nu infört stränga sharialagar. Nya Tider har varit i kontakt med en islamkännare som förklarar det nya lagsystemet. Vi kan nu också återge historier från bakom palatsväggarna i Brunei, berättat av en västerländsk före detta haremflicka.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Drömmen om ett annat USA

🟠 BOKRECENSION Det är lätt att tro att styrande eliter alltid är konservativa. De sitter ju redan på pengarna och makten, så varför skulle de vilja ändra något? Men nuförtiden har vi utopistiska makteliter som försöker genomföra radikala förändringar. Det går inte att ta miste på deras hybris. Eliternas uppror och sveket mot demokratin av den amerikanske historikern Christopher Lasch handlar om detta, och om flera angränsande ämnen. Den kom första gången 1995. Boken har fortsatt väckt intresse och debatt, så nu kommer den i nyutgåva. För dig som vill sätta dig in i en alternativ syn på hur USA skulle kunna vara är detta en intressant bok.

Sagerska palatset

🟠 KULTUR När Sveriges regeringschef vecklade ut Prideflaggor på balkonger till det officiella residenset, som också innehåller hans tjänstebostad, roterade nog Vera Sager i sin grav. Det eleganta stadspalatset, en gång tillhörande paret Vera och Leo Sager, var en symbol för en utsökt elegans, traditioner och europeisk savoir-vivre. Men vad har det blivit av denna tradition?

Naturreservat – Vår värdefulla natur

🟠 KULTUR Tänk om den gamla eken vid stigen kunde tala. Den skulle kunna berätta om allt som tilldragit sig i dess närhet. Den skulle berätta om strålande sol och torka, oväder och stormar, boskap och människor som vistats i dess närhet och varit en del av historiens gång. Naturen är vår historia, vår nutid och framtid. Den är livsnödvändig och måste vårdas och skyddas för kommande generationer. Därför är naturreservaten så betydelsefulla!

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Lag och rätt under medeltiden

🟠 HISTORIA De flesta har vid något tillfälle sett en lagbok. Det är en präktig pjäs, fylld med hela rikets lagar. Det finns en enkelhet över den, allting är samlat och gäller för hela landet. Det har dock inte alltid varit så enkelt. Genom historiens lopp har lag och rätt förändrats mycket och detta ska vi nu dyka ner i.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.