Dr Thomas Jackson anlitades som expert i Statens offentliga utredningar om apatiska år 2006, där han redogjorde för internationell kunskap om simuleringsdiagnostik. Därefter blev han snart angripen i massmedierna och utmålades som både ”högerextremist” och en dålig läkare. Själv betraktar han sig som ”klassiskt konservativ” och framhåller att han är omtyckt av sina patienter.
Han gav ut två böcker i ämnet apatiska barn, år 2008 och 2009, efter att ha dragit slutsatsen att det handlade om en diagnos som på engelska kallas ”Malingering by Proxy”, något som kan översättas till ”simulering genom närstående” ‒ att en vuxen förmår barnet att simulera ett sjukdomstillstånd för att uppnå ekonomisk vinning, eller i detta fall att få uppehållstillstånd i Sverige. Han myntade begreppet ”Group Malingering by Proxy” i en artikel i Dagens Medicin för att understryka att även om själva tillståndet är väldokumenterat i andra länder, är det däremot unikt för Sverige att det sprider sig epidemiskt som det gjort här.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.