Den kritiska rasteorin (CRT) är en del av den tillämpade postmodernismen, som främst utvecklats sedan 1990-talet. Dessa tillämpningar kallas tillsammans kulturmarxism (KM), som således utgör den konkreta samhälleliga applikationen av filosofin postmodernism. CRT:s mål kan sägas vara revolutionärt, genom att den tillsammans med andra tillämpningar – som postmodernistisk feminism – syftar till att transformera det nuvarande samhället till något, som bäst kan beskrivas som socialistiskt.
Genom sin placering på samhällsstegen i det vita samhället påstås alla vita ha fördomar mot färgade. De behöver därför inte tycka eller göra något alls för att bli ansedda som rasister, eftersom rasism enligt kritisk rasteori (CRT) definieras just av fördomar i kombination med en maktställning.
CRT har därvid speciellt uppgiften att göra ras till ett vapen, som med utnyttjande av massinvandringen till väst kan bidra till KM:s syfte att omvandla västländerna till den planerade utopin. Det teoretiska fundamentet för CRT är – liksom för andra delar av KM – postmodernismen, så denna filosofis svagheter drabbar då också den kritiska rasteorin och övriga tillämpningar.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.