Just nu pågår den islamiska fastemånaden ramadan för fullt, och alla muslimer som är friska eller inte är gravida ska fasta under en månad om de ska följa påbuden från Muhammeds tid på 600-talet. Det innebär att det finns många fastande som exempelvis kör buss, färdtjänsttaxi, arbetar inom sjukvården eller hemtjänsten. Gemensamt för sådana yrkesgrupper är att de har ett säkerhetsmässigt stort ansvar för de människor som är beroende av deras yrkesutövning, och att de därmed kan utgöra en säkerhetsrisk och fara för resten av samhället. Detta fick den danska utlänningsministern Inger Støjberg att författa en debattartikel i BT där hon var mycket tydlig i sitt resonemang och utan omsvep talade om fastande muslimer som en fara för samhället, att ”Ramadan är över oss”.
”Ja, du läste rätt: Ramadan är över oss alla. För även om det bara är praktiserande muslimer som fastar så har det inverkan på resten av det danska samhället”, skriver Inger Støjberg i sin debattartikel.
Inger Støjberg menar att en grundläggande princip i Danmark är religionsfrihet, vilket betyder att religionen är vars och ens privatsak och inget som ska få skadliga konsekvenser för det övriga samhället. Hon påpekar också att hela samhället ser helt annorlunda ut än vad det gjorde i Medina på 600-talet och att prestationskraven har höjts för alla.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.