Den första frågan berörde hur mycket av tidningen läsaren tog del av, och 91 procent sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den. Även alternativet ”den samlar bara damm” fanns med, vilket glädjande nog inte valdes av en enda person, även om sådana förstås skulle kunna finnas bland dem som inte svarade.
Den andra frågan handlade om huruvida läsaren delade med sig av tidningen till andra, och en majoritet uppgav att de åtminstone visar den för vänner eller släktingar.
Avseende tidningens olika delar kunde läsarna för varje del ange om de läser denna ”alltid”, ”ofta”, ”sällan” eller ”hoppar över”. Möjligen något överraskande visade svaren att ledarsidan var den mest lästa delen av tidningen, som 82 procent av de svarande uppgav att de alltid läser och ytterligare 16 procent att de ofta läser. Därefter följde Inrikes, Debatt/Krönikor och Fokus (där granskningen av Bonniers gavs som exempel).
I enkätdelen där läsaren fick ange vad de skulle vilja ha mer av, är indelningen delvis annorlunda och utgår mer från ämnen. Absolut först hamnade ”invandring/mångkulturproblematik”, som 53 procent av de svarande ville se mer av.
Man kan förstås inte dra alltför stora växlar på en läsarenkät eftersom det normalt är de mest engagerade läsarna som svarar. Några slutsatser går dock att ana.
För det första har vi engagerade läsare överlag. När vi jämfört med hur många som svarat på några andra tidningars läsarenkäter, visar det sig att vi har den klart högsta svarsfrekvensen av alla. Det är också anmärkningsvärt många som delar med sig av Nya Tider till släkt och vänner eller lägger ut den på offentliga platser för att nya människor ska få ta del av den. Det tackar vi för!
För det andra är våra läsare överlag nöjda med tidningen. Till och med de minst populära delarna av tidningen läses av majoriteten av de svarande. Det är också relativt jämnt mellan de olika ämnen som läsarna vill se mer av.
Det enda ämne som sticker ut och som klart flest vill se mer av är som sagt invandring/mångkultur. Det hänger naturligtvis samman med att systemmedierna har mörklagt sanningen om det mångkulturella projektet i flera årtionden, vilket var en viktig orsak till att vi startade upp Nya Tider år 2012. Även om systemmedierna inte längre kan ljuga lika obehindrat som förr – tack vare att de pressats av Nya Tider och andra alternativmedier – går det sannerligen inte att lita på dem på detta område (eller något annat område som är viktigare än fotboll). Det vet våra läsare.
Vi på Nya Tider vill tacka alla våra engagerade läsare för Ert stöd. Och medan vi ändå är igång, kan vi passa på att även tacka er som prenumererar på Nya Tider utan att vara särskilt engagerade läsare (och som inte svarade på enkäten) därför att ni anser vår tidning vara en viktig motvikt till systemmedierna och därför stöder oss på det bästa sätt som finns, genom att prenumerera. Tack till er också!