Skip to Content

Stefan Pettersson

Artiklar av Stefan Pettersson

Syrier i clownmask dömd

INRIKESEn person som uppger sig vara född 1999 tog på sig en clownmask och knivhotade två personer vid två separata tillfällen i västgötska Tibro en dag i oktober förra året. Nya Tider kan som enda tidning avslöja att gärningsmannen är asylsökande från Syrien.

Gruppvåldtäkt på pojke ”en del av afghansk kultur” enligt koalitionsstyrkorna

Den homosexuella våldtäkten på en pojke i Uppsala har upprört många, liksom det faktum att gärningsmännen inte utvisas. Traditionen med att ha pojkar som sexslavar är dock väldigt utbredd i Afghanistan, något som de västerländska koalitionsstyrkorna låtit fortgå med hänvisning till att det är en del av landets kultur.

Emmaus Björkå kan inte förklara sina grova beskyllningar

Nya Tider ringer uppUnder årets Bokmässa i Göteborg gick asylaktivisterna i gruppen Emmaus Björkå ut med pressmeddelandet ”Nynazister från Nya Tider i aktion mot flyktingar inne på bokmässan”. Bakgrunden var att en person, som inte har någon koppling till Nya Tider, tog några tidningar från Nya Tiders monter och lade dem på asylgruppens bord.

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

INRIKESI slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Nya Tider på konsert: Simon & Garfunkel Revival Band

Ännu ett av dessa tråkiga tribute-band? Nej! Nya Tiders Stefan Pettersson fick ett minne för livet när han såg ett band hylla Paul Simon, en av vår tids främsta låtskrivare.

Tre döms för att ha rivit ned uppmärksammad SD-reklam

INRIKESTre personer har dömts för att ha rivit ned SD-reklam på en tunnelbanestation i augusti förra året. Trots att en hel mobb vandaliserade reklamen, något som även filmades, har alla utom dessa tre gått fria.

Nya Tider ger svar på tal: vi är en nyhetstidning, inget annat

Vi har tillfrågat en socionom, en professor och en jurist om hur de skulle beskriva Nya Tider. De känner till tidningen väl – alla tre har själva skrivit i Nya Tider.

29:e Juli 1965 och andra olösta försvinnanden

BOKRECENSIONVarje år anmäls 7 000-8 000 människor som försvunna. De flesta kommer till rätta, men 20-30 hittas inte. Nya Tider har läst en bok som tar upp tio olösta fall där människor försvunnit i Sverige från 1948 till 1976. ”Ambitiöst” är bara förnamnet, enligt Nya Tiders recensent.

Irakier dömd för attack på poliskvinna – utvisas inte

UPPLOPPUnder ett våldsamt upplopp tänder en 20-årig irakier på en fyrverkeripjäs, siktar i ansiktshöjd mot en kvinnlig polis och släpper iväg den. Nu har Mohammed dömts till åtta månaders fängelse. Åklagaren yrkade inte på utvisning. Nya Tider är enda tidning som fått en intervju med Mohammed.

19-årig somalier dömd för åldringsrån – igen

BROTTNya Tider har under förra året rapporterat om somaliern och åldringsrånaren Ahmed Barre. Nu är det, tyvärr, dags igen. Den här gången tog det nio dagar innan han återföll i brott. Fem svenska pensionärer blev hans offer.

Två månader för att ha misshandlat och spottat på småbarnsmamma

BROTTEn småbarnsmamma ingrep när en asylsökande algerier försökte stjäla från en äldre dam i Stockholms tunnelbana. Algeriern gav sig då i stället på mamman och misshandeln fångades av övervakningskameror. Nu har mannen fått sin dom: två månaders fängelse.

Nya Tider besöker Baracken vid Klaraberg

ASYLBOENDEUnder några månaders tid i höstas kom tusentals migranter i veckan till Sveriges huvudstad. Då stod det tält utanför Centralstationen i Stockholm och Migrationsverket och Röda Korset fanns på plats. Efter införande av gräns- och id-kontroller har flödet minskat något, så NyT skickade ut Stefan Pettersson för att dokumentera hur det ser ut i dag.

Iranier hotade Jimmie Åkesson

POLITISKA HOTDen 37-årige iraniern Rozbeh Aslanian dömdes i januari för att ha mordhotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Göteborg i maj 2014. Aslanian kallade sin 21-åriga sambo som vittne och efter rättegången poserade han för Expressens fotograf. Iranierns advokat kollade om någon av nämndemännen i målet var utsedd av Sverigedemokraterna.

Martin Kinnunen i rättssalen. Ekonomichefen som dömdes står bredvid, vi har maskerat hans ansikte. Foto: Nya Tider

Martin Kinnunen friad

OSKYLDIGDen sverigedemokratiske riksdagsledamoten Martin Kinnunen, 32, friades i dag från alla misstankar om ekonomisk brottslighet. Tingsrätten menar att Kinnunen saknat uppsåt. Källor till Nya Tider ifrågasätter att åtal väcktes mot Kinnunen.

25 timmars ungdomstjänst: Somalier dömd för att ha tafsat på 14-åring under festival

De omfattande sexuella övergreppen i samband med festivalen ”We are Sthlm” i augusti 2015, som vi skrev om förra veckan, har resulterat i en enda fällande dom: En somalier dömdes nyligen för övergrepp och misshandel. Trots den enorma uppståndelsen kring massövergrepp den senaste tiden har denna dom knappt nämnts i systemmedia.

Farrokhzad får 100 000 kronor

I oktober meddelades namnen på de nio personer som av stiftelsen Natur & Kultur får arbetsstipendier på 100 000 kronor vardera.

Romsk åldringsrånare fick strafflindring

I Nya Tider v 28/2015 rapporterade vi från en rättegång mot en rom som dömdes till livstids utvisning för ett flertal åldringsrån. Hovrätten har prövat fallet och gör en annan bedömning. Nya Tider har inte skrivit om detta mål förrän nu, beroende på att vi inväntat målets avgörande i HD.

Rånarna i rätten. Rättegången ska precis vinka. Några av de åtalade försöker dölja sina ansikten medan en av dem vinkar åt sina kompisar på åhörarplats. Nya Tider visar bild och en grundlig personundersökning i veckans pappersupplaga.

En av Sveriges främsta boxare dömd till 3,5 år för pantbanksrån

Nya Tider var på plats under rättegången mot den mångkulturella oktett som rånade en pantbank i Västerås i somras. Stefan Pettersson har bland annat tittat närmare på de dömdas bakgrund och tidigare kriminalitet.

Nyanlända lär sig att förakta ”Svennar” på SFI

SFI:s kursbok.Vad får nyanlända invandrare lära sig om Sverige och svenskarna inom ramen för den obligatoriska Svenska för invandrare (SFI)? Nya Tider har läst boken Typiskt svenskt! som är en kursbok för SFI.

Asylsökande marockan dömd till sex månader – utvisas ej

Stal mobiltelefon från sovande svensk på tunnelbanan.Åklagaren yrkade inte på utvisning och marockanen släpps fri den 12 augusti. Stefan Petterssons granskning av fallet visar hur svensk asyl- och invandringspolitik har havererat.