Skip to Content

Perra Winberg

Perra Winberg

Artiklar av Perra Winberg

Sveriges vapenförsäljning: Saudiarabien, Filippinerna och Indonesien

INRIKESSverige har hårda exportregler för krigsmateriel, men ändå har svenska vapen hamnat i till exempel den saudiska diktaturstaten. Utan export blir det dock omöjligt att upprätthålla en svensk försvarsindustri, och enligt Sverigedemokraterna är det viktigt att Sverige fullföljer följdleveranser även till Saudiarabien för att inte upplevas som en oseriös aktör av potentiella kunder. Nästa land att köpa det svenska stridsplanet JAS 39 Gripen kan bli Filippinerna, där Saab Group nyligen öppnat nytt kontor.

Norge återkallar uppehållstillstånd

UTRIKESNorge planerar att återkalla uppehållstillstånden för 1 600 personer från framför allt Somalia. Samtidigt har man fått grönt ljus från EU-kommissionen att tillsammans med fyra andra Schengenländer; Sverige, Danmark, Tyskland och Österrike, förlänga tillfälliga gränskontroller till den 11 februari 2017.

Sveriges enda romska grundskola stängs efter kritik

INRIKES

Tafsvakten gör det säkrare för kvinnor på badhus

INRIKESSiri Bernhardsson i Kalmar hade tröttnat på alla tafsningar och andra sexuella kränkningar som kvinnor och unga flickor blev utsatta för på badhus. Tillsammans med några väninnor startade hon ”Tafsvakten”. För detta har hon kallats ”rasist” av vänsterextremister eftersom nästan alla tafsare är invandrare. Nu klandras tidningen Östra Småland för att ha publicerat rasistanklagelserna.

Bedårande Barn släpper ny singel: Åkesson ligger bakom texten

KULTURSverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver inte bara tal till sina framträdanden i riksdagen. Han skriver sångtexter också. Rockbandet Bedårande barn, i vilket Jimmie Åkesson även ingår som pianist, släpper nu en singel med den uppmanande låttiteln ”Försvara och bevara”. Nya Tiders Perra Winberg har lyssnat.

Botade frusen skuldra på 20 minuter – i Sverige tar det två år

HÄLSAPeter Eriksson från Kristianstad är bordtennisfantast och har varit aktiv spelare i division 2. Plötsligt en dag i november 2014 fick han ont i högerarmen, den stelnade till mer och mer och gick till slut inte att lyfta uppåt. Han hade drabbats av fenomenet frusen skuldra, en åkomma där axelns ledkapsel skrumpnar, vilket leder till försämrad rörlighet och smärta. Svensk läkarvård säger att det tar två år att bli frisk, men Peter Eriksson hittade ett eget alternativ: Trigenics i Estland. Han blev frisk tämligen omgående.

Gun Holmertz: ”Hjällbo är inte Sverige”

Gun Holmertz, verksamhetsansvarig på Frivilligcentralen Caritas i Hjällbo, är luttrad på gränsen till cynisk, trots att hon med oförminskad styrka kämpar för att hjälpa främst kvinnor och barn i området att hjälpa sig själva. Den motvind hon arbetar i har inte mycket med det göteborgska höstvädret att göra, det är den muslimska fundamentalismen som breder ut sig. Nya Tider fick en pratstund med den energiska kristna vänsterpartisten.

Sara Boo – en stark röst för alternativ medicin

HÄLSAMånga som är intresserade av – eller motståndare till – alternativ medicin har respekt för hennes kunskaper om just alternativ medicin i allmänhet och levande blodanalys, zonterapi, homeopati, massage, akupunktur, örtmedicin och kosttillskott i synnerhet. Hon är dessutom en initierad och driven debattör. Sara Boo berättar om sitt engagemang och sin väg till naturliga botemedel.

”Du ska ha slöja” – flickor trakasseras i Hjällbo

När Madelene, 16 år, åker från sitt hem i centrala Göteborg för att hälsa på sina vänner i Hjällbo och Eriksbo i Angered får hon redan på spårvagnen höra glåpord och svordomar om sin klädsel. Ofta på arabiska eller somaliska. Färdas hon dessutom med en väninna från Mellanöstern eller norra Afrika så kan situationen förvärras ytterligare. Då har det flugit spottloskor och skräp mot flickornas håll, för att de inte har riktig muslimsk klädsel. I Hjällbo pat­rullerar grupper av män som ser till att områdets kvinnor klär sig enligt islams regler. Madelene och hennes kompisar står inte högt i kurs.

Nämndemän petades efter mångfaldskritik

INRIKESNya Tider berättade i förra veckan om en sverigedemokratisk nämndeman, Conny Nilsson, vid Halmstads Tingsrätt som entledigats från sitt uppdrag vid tingsrätten på grund av innehållet i insändare han skrivit i Hallandsposten. Nu har Nilsson fått sällskap i kylan av en annan sverigedemokrat, Kristoffer Persson från Kristianstad, som också fått sparken på grund av ett bildinlägg på Facebook, som visar tiggare som räknar femhundralappar.

Nämndeman avskedas efter insändare

INRIKESEn sverigedemokratisk nämndeman som blivit avskedad från Halmstads tingsrätt sedan han skrivit kritiska insändare i Hallandsposten om den förda invandringspolitiken fick nyligen avslag på sitt överklagande i överklagandenämnden. Miljöpartister, som förordar helt öppna gränser och asyl åt alla, får dock fortsätta att döma i migrationsdomstolar.

Fast på bensinstation i Marocko i två år – resan till semesterparadiset blev en mardröm för Cathrine

REPORTAGEMarocko, hetta, sandstorm, en bensinstation i Jemaa Shaim mitt ute i ingenstans mellan Casablanca och Agadir. Ett rum, långa tygstycken för fönstren, problem staplade upp till taket, ormar, insekter och råttor som mysigt sällskap och hundratals mil hem till Sverige. Hur hamnade hon i detta helvete? Hur tog hon sig tillbaks till Sverige och Stockholm? Exklusivt för Nya Tider redogör 54-åriga Cathrine Lind för sin märkliga historia.

Historisk djupdykning om Svea rikes regentlängder

BOKRECENSION: FRÅN ODEN TILL VASADe av oss som inte skolkade på historielektionerna har minnen från mellanstadiet då det tragglades kungar och drottningar från Gustav Vasa och framåt. Via drottning Kristina och ”Överste Gustafsson” till vår nuvarande kungafamilj, Bernadotte, som nu dessutom expanderar med några potentiella arvtagare per år. Amatörhistorikern Lars Ulwencreutz har tagit sig an det ambitiösa projektet att skriva om de regenter som kommer före Gustav Vasa. Här flätas historia och legend samman och för läsaren ända tillbaks till Oden, som enligt författaren var en riktig människa av kött och blod i en avlägsen forntid. Titeln på boken är talande nog Från Oden till Vasa – Svea Rikes regentlängder, 110 regenter på 1500 år.

Krönika: Jag håller Åsa Linderborg ansvarig

BOKMÄSSAN

Olika hem för barn och ”barn”

Nu börjar allt fler öppet erkänna det som så länge förnekats, att utländska vuxna män placeras på boenden tillsammans med barn och får gå i samma högstadieklasser som svenska 14-åriga flickor.

Vi förutsåg våldtäktssommaren

Om naiviteten hade ett ansikte skulle det se ut som Nils Andréns. Som arrangör av Trästockfestivalen i Skellefteå den 23-24 juli ordnade han två festivalbussar för att transportera nyanlända som bor utanför staden in till festivalen. Symptomatiskt för Sverige i dag, menar veckans debattör Perra Winberg.

Sara Mohammad engagerar sig emot skamförtryck

– Måste du ta upp sånt som kan reta vissa grupper, Sara? – Ja, det måste jag. För hur kan medeltida förtryck av kvinnor och barn pågå mitt ibland oss och breda ut sig i det här upplysta landet? På detta sätt och med sin oefterhärmliga dialekt och accent inledde Sara Mohammad sitt Sommarprogram i Sveriges Radio den 22 juli med vad som är hennes ständiga känga till ett undfallande och ängsligt politiskt svenskt etablissemang.

Grundad på lögner och hat, Black Lives Matter-rörelsen snart också i Sverige

Det började med en lögnkampanj om att en oskyldig svart pojke skjutits ihjäl av en vit rasist. Sedan följde ännu en lögnkampanj om att en oskyldig svart pojke skjutits ihjäl av en vit rasist, denna gång en polis. Därefter följde två år av demonstrationer, upplopp, uppvigling mot poliser, och fler lögner. I detta nummer publicerar Nya Tider första delen i en granskning av svart makt-rörelsen som Feministiskt initiativ och Afrosvenskarnas Riksförbund nu vill importera till Sverige.

Therese Larsson – kvinnan bakom Folkets demonstration

Therese Larsson är ondskan personifierad, om man får tro belackare i systemmedia. En högerextremist, omgiven av ”män som hatar kvinnor” (!) och ”utövar våld”. Så uttryckte sig nämligen Mona Sahlin, som regeringen utsett till samordnare mot våldsbejakande extremism. Men när vi vänder oss till Therese själv och dem som står henne nära, så utkristalliseras bilden av en jordnära, empatisk och engagerad förkämpe för demokrati och yttrandefrihet.

Övertalade frivillig att inte kämpa mot terrorarmén

Organisationen Spiritus Mundi övertalade en frivillig från Sverige att inte åka till Syrien för att slåss på folkets sida mot Islamiska staten (IS). Det gav man som exempel på sitt arbete mot ”våldsbejakande extremism” under ett seminarium i Almedalen.