Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Julbord slopas när asylmottagande ska betalas

ALINGSÅS

Homosexuell våldtäkt skydd mot utvisning

MIGRATION

”Ljusfest” i stället för Luciafirande

SVERIGE På många håll i landet hotas det traditionella Luciafirandet. I Södertälje ställs tåget in för första gången, på grund av alltför få kandidater.

Vänsterpartist inför rätta för uppvigling

SVERIGE

Alltid lite till – Fridas berättelse hugger i hjärtat

BOKRECENSIONDen före detta boxaren Frida Wallbergs nyutkomna självbiografi överraskar positivt. Nya Tiders Stefan Pettersson har bara lovord för en välskriven bok som han sträckläste.

New York Times erkänner partisk rapportering

MEDIADen 13 november publicerade den liberala dagstidningen New York Times ett öppet brev till läsarna, författat av chefredaktör Arthur Sulzberger Jr, med anledning av det amerikanska valet. I det verkar man erkänna att man rapporterat oärligt till Hillary Clintons favör.

Alternativ för Tyskland (AfD): Trumps seger markerar en ny tid

TYSKLAND

Media-totalitarism och presstödet

INRIKESNu kommer ytterligare ett förslag som är ämnat att beröva Nya Tider presstödet. Vi har sett liknande idéer om ”demokratiparagraf” och ”mångfaldsperspektiv” tidigare. Det förslag som Anette Novak nu lägger fram går ett steg längre – mediedrakarna ska själva fördela miljonerna mellan sig.

GMO-skördar infriar inte branschens löften

NATUR

Putin om migranters våldtäkter: ”Jag kan inte förstå hur de tänker där borta”

EUROPA

Svårt att försörja fyra fruar och 23 barn

TYSKLANDEn tysk tjänsteman har räknat ut att Ghazis årliga bidrag borde uppgå till runt 360 000 euro per år för den stora familjen.

Motorola mördad – början på terrorism mot Donbass

UTRIKESSöndagen den 16 oktober dödades befälhavaren Arsen ”Motorola” Pavlov i en terroristattack i hans bostadshus hiss i Donetsk. Stadens gator fylldes av tiotusentals människor som ville ge sin hjälte ett sista farväl, och många befarar nu att terrorn mot befolkningen kommer att anta nya former.

Upprop för yttrandefrihet överlämnat

Nya Tider överlämnade 2 527 underskrifter för yttrandefrihet på Bokmässan 2017. Lisa Bjurwald från Expo, som vill censurera alternativa röster på Bokmässan, samlade bara strax över 2 000 underskrifter.

Studie: Fransk assimilations­modell fungerar inte

UTRIKESFranska skolor klarar inte längre att överföra republikanska värderingar, i synnerhet inte till unga muslimer. Det slår två nya studier fast, som avhandlar franska muslimer och deras relation till majoritetssamhället.

Kurdisk tv-kanal i Sverige stängs ned på turkisk order

SVERIGEStockholmsbaserade tv-kanalen Newroz stängs nu ned efter påtryckningar mot den franska satellit­operatören Eutelsat. Newroz TV är en kurdisk tv-kanal startad 2007 i Stockholm. Kanalen, som ägs av Stiftelsen Kurdisk Media (SKM), är döpt efter den kurdiska nyårsdagen Newroz. Kanalen sänder barn-, musik- underhållnings- och debattprogram på kurdiska och persiska till kurder över nästan hela världen med tonvikt på Europa och Asien.

Den hycklande världspolisen

KRÖNIKAI samma veva som USA:s president Barack Obama tog emot Nobels fredspris i Oslo 2009, skrev han på en order om angrepp på ytterligare ett land, Jemen. Det lilla fattiga landet får i dag utstå bombardemang från sin granne, USA:s allierade Saudiarabien, som bara förra året köpt vapen för 57 miljarder kronor, mestadels från USA. Inga övergrepp mot civilbefolkningen är tydligen för stora för USA när det gäller allierade i den nya stora konflikten som utkristalliseras i världen.

Jan Myrdal skriver exklusivt i veckans nummer av Nya Tider

YTTRANDEFRIHETEn av Sveriges mest kända författare skriver i Nya Tider. Myrdal menar bland annat att Nya Tider är en mer balanserad tidning än Dagens Nyheter.

DN vägrar genmäle, trots grova påhopp

MEDIANya Tider har skickat ett genmäle till Dagens Nyheter som svar på den senaste tidens angrepp på vår tidning och chefredaktör Vávra Suk personligen. DN svarar blankt nej, trots att DN:s chefredaktör Peter Wolodarski tidigare hävdade att ”den som är hårt angripen ska få svara”.

Skriv på för yttrandefriheten!

UPPROPNu samlar vi in namn för att tillsammans uppmana Bokmässan att fortsätta låta alternativa förlag och tidningar ställa ut även nästa år. Vi kommer att lämna uppropet till Bokmässan den 17 oktober. Skriv under för yttrandefriheten du också!

Klargörande om upprop och debattartikel