Skip to Content

Cate Mukei

Cate Mukei

Artiklar av Cate Mukei

Konvertiter i Afrika hotas av muslimer – från Europa

UTRIKESDet förekommer numera att somaliska migranter i Europa dödshotar konvertiter i Somalia och Kenya. Nya Tider har pratat med Dinooz, som tidigare arbetade som revisor på Coca-Cola i Somalia, men som nu gömmer sig på hemlig ort i Kenya. Mannen som hotat honom finns i Tyskland och uppger att han är 18 år gammal, men på Facebook skriver han att han är 25.

Upprepade hot mot svenska ambassaden i Nairobi

UTRIKESI Kenya finns över en halv miljon migranter från Somalia, och trots att båda ländernas regeringar och UNHCR uppmanar dem att återvända hem, bor de kvar i stora läger. Den svenska ambassaden är särskilt utsatt, då missnöjda asylsökande regelbundet hotar att spränga stället i luften om de inte beviljas asyl och får komma till Sverige. Det berättar Cate Mukei, Nya Tiders korrespondent på plats i Nairobi.

Kenya försöker gå vidare efter Westgate

KENYANya Tiders korrespondent Cate Mukei har pejlat stämningen i sin hemstad Nairobi nu tre år efter massakern, men hon minns också sin väninna, Ruhila, som dödades i Westgate när hon var med och anordnade en matlagningstävling för barn.