Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Nationalstatens uppgift är att skydda sitt folk

KRÖNIKA

Vänsterns hat mot folkviljan och folkets passivitet

Chefredaktören har ordetSedan Donald Trump svor president­eden den 20 januari har vänstern gått till attack med lögner, förtal, hot och våld, samtidigt som de försöker blockera alla de åtgärder som folket röstade fram honom för att genomföra. Detta är inget nytt, tvärtom är det vänsterns favorittaktik – och den har varit framgångsrik. Massmedierna hetsar upp hatstämning, gatuvänstern kravallar, och jurister och andra inom etablissemanget försöker förhindra att folkviljan får genomslag.

Avspänning eller krigshets?

LEDARE

Konsten att bryta tabun

Chefredaktören har ordet

Stort kliv framåt med Trump

LEDAREEn del grät och andra jublade när Donald Trump slutligen svors in som USA:s president. Många bävar nu för att deras skumraskaffärer ska uppdagas sedan Trump lovat att rensa upp det korrupta etablissemanget. Amerikanska företag reagerar positivt och börsen når all-time-high. Även svensk systemmedia har börjat backa, men ju mer de erkänner, desto mer öppnar de upp för alternativmedia.

Drev mot SD efter krav på slopade klimatåtgärder

INRIKESSverigedemokraterna föreslår besparingar på åtta miljarder kronor vad gäller klimat och miljö. Detta har de fått utså hård kritik för, trots att Alliansen har lagt ett liknande förslag. Även debattörer som Tino Sanandaji, som ofta ger SD rätt, angriper partiet för att bestå av ”aggressiva haverister”. SD:s Martin Kinnunen menar att kritiken är orättvis och missriktad.

Systemmedia tappar masken

LEDARE

USA säljer hundratals stridsplan till Mellanöstern

UTRIKESAvgående president Barack Obama har beslutat att förse Saudiarabien med en moderniserad version av attackplanet F-15, som länge utgjort stommen i USA:s attackförmåga. Samtidigt ska Israel få det supermoderna F-35, en jätteaffär som helt betalas av amerikanska skattebetalare. För Israels del handlar det totalt om 50 stridsflygplan medan Saudiarabien beställt inte mindre än 152 plan.

Lögnkrig och desinformation i media

LEDARE: CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu ska Säkerhetspolisen kopplas in för att hindra Ryssland att ”desinformera” svenskar i syfte att påverka valet 2018. När Katerina Janouch i tjeckisk press tar bladet från munnen om Sverige är det ”rysk propaganda”. Samtidigt blir systempressen gång på gång påkommen med att ljuga och förvränga. Hyckleriet kunde inte ha varit tydligare.

Ingen ska kunna säga ”vi visste inte”

KRÖNIKA

Nato-vapen och rådgivare i östra Aleppo

SYRIENStora förråd av vapen och ammunition, många med västländers markeringar, har hittats i östra Aleppo efter att islamister från Nusrafronten, en lokal avdelning av al-Qaida, drivits ut ur staden av Syriska armén. Det hävdar den syriske parlamentarikern Fares Shehabi, som intervjuats av nättidningen Free West Media.

”Falska nyheter” och andra av systemmedias trick

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Falska nyheter” har blivit den nya modefrasen. Överallt diskuteras problemet med ”falska nyheter”. Begreppet trendade till och med på Google. Uppenbarligen har detta blivit ett stort problem precis den senaste veckan, medan exempelvis ”näthat” eller ”rysspropaganda” inte alls är något problem längre, vilket det var för två veckor sedan.

Det populistiska etablissemanget vänder kappan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI land efter land har man kunnat se hur etablissemanget försöker kontra de folkliga alternativen genom att förklä sig i fosterlandsvänlig skrud. Även om man denna gång lyckades lura väljarna i Österrike är det allt fler som bara tolkar det som att man ger EU-skeptiker och invandringskritiker rätt – och att det bakom den nya retoriken finns samma gamla förrädare.

Turkiet mot hela världen?

KRÖNIKADet finns ett gammalt arabiskt beduinskt ordspråk: Jag och mina bröder mot våra kusiner, vi och våra kusiner mot hela världen. Det kan förklara en del av Mellanösterns ständigt skiftande allianser och lojaliteter.

Facebook och Google agerar mot ”falska nyheter”

MEDIER”Trump kan ha vunnit valet på grund av Facebook och Google”, hävdade bland andra Dagens Nyheter, något som dock avfärdas av Facebooks vd Mark Zuckerberg. Samtidigt agerar dock båda IT-jättarna genom att exkludera sajter med ”fejknyheter” från sina annonsnätverk. ”Ett första steg”, menar både anhängare och motståndare till censurtendenserna.

Rop på förbud när sanningen ska tystas

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Jan Myrdal skriver återigen i Nya Tider, sänder chockvågor genom skenvänstern

Vänsterikonen Jan Myrdal skriver i veckans nummer av Nya Tider. När han skrev en debattartikel strax efter Bokmässan blev det panik i vänsterleden. Reaktionerna avslöjar hur globalistisk dagens vänster blivit.

Vänstern i chock när folket har sagt sitt

USAReaktionerna i den vänsterorienterade pressen är hysteriska, i synnerhet i Sverige. Det politiskt korrekta etablissemanget kan inte förstå att folket på allvar vänt dem ryggen, nu även i USA. Samtidigt jublar amerikaner och med dem många andra folk, som anser att demokratin har talat. Bort med de stora finanshusens inblandning i politiken, bort med åsiktskorridorer, bort med påtvingad mångkultur. Folket har sagt sitt!

President Trump representerar ett trendbrott

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Vilket samhälle vill vi överlåta till våra barn?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET