Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Ingen ska kunna säga ”vi visste inte”

KRÖNIKA

Nato-vapen och rådgivare i östra Aleppo

SYRIENStora förråd av vapen och ammunition, många med västländers markeringar, har hittats i östra Aleppo efter att islamister från Nusrafronten, en lokal avdelning av al-Qaida, drivits ut ur staden av Syriska armén. Det hävdar den syriske parlamentarikern Fares Shehabi, som intervjuats av nättidningen Free West Media.

”Falska nyheter” och andra av systemmedias trick

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Falska nyheter” har blivit den nya modefrasen. Överallt diskuteras problemet med ”falska nyheter”. Begreppet trendade till och med på Google. Uppenbarligen har detta blivit ett stort problem precis den senaste veckan, medan exempelvis ”näthat” eller ”rysspropaganda” inte alls är något problem längre, vilket det var för två veckor sedan.

Det populistiska etablissemanget vänder kappan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI land efter land har man kunnat se hur etablissemanget försöker kontra de folkliga alternativen genom att förklä sig i fosterlandsvänlig skrud. Även om man denna gång lyckades lura väljarna i Österrike är det allt fler som bara tolkar det som att man ger EU-skeptiker och invandringskritiker rätt – och att det bakom den nya retoriken finns samma gamla förrädare.

Turkiet mot hela världen?

KRÖNIKADet finns ett gammalt arabiskt beduinskt ordspråk: Jag och mina bröder mot våra kusiner, vi och våra kusiner mot hela världen. Det kan förklara en del av Mellanösterns ständigt skiftande allianser och lojaliteter.

Facebook och Google agerar mot ”falska nyheter”

MEDIER”Trump kan ha vunnit valet på grund av Facebook och Google”, hävdade bland andra Dagens Nyheter, något som dock avfärdas av Facebooks vd Mark Zuckerberg. Samtidigt agerar dock båda IT-jättarna genom att exkludera sajter med ”fejknyheter” från sina annonsnätverk. ”Ett första steg”, menar både anhängare och motståndare till censurtendenserna.

Rop på förbud när sanningen ska tystas

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Jan Myrdal skriver återigen i Nya Tider, sänder chockvågor genom skenvänstern

Vänsterikonen Jan Myrdal skriver i veckans nummer av Nya Tider. När han skrev en debattartikel strax efter Bokmässan blev det panik i vänsterleden. Reaktionerna avslöjar hur globalistisk dagens vänster blivit.

Vänstern i chock när folket har sagt sitt

USAReaktionerna i den vänsterorienterade pressen är hysteriska, i synnerhet i Sverige. Det politiskt korrekta etablissemanget kan inte förstå att folket på allvar vänt dem ryggen, nu även i USA. Samtidigt jublar amerikaner och med dem många andra folk, som anser att demokratin har talat. Bort med de stora finanshusens inblandning i politiken, bort med åsiktskorridorer, bort med påtvingad mångkultur. Folket har sagt sitt!

President Trump representerar ett trendbrott

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Vilket samhälle vill vi överlåta till våra barn?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Var kommer Trump-fobin ifrån?

Kina stramar upp ”guldruschen” med elfordon

TEKNIKDet finns ett otal tillverkare av kinesiska elbilar, från stora aktörer till små ”garagemärken” och hemmabyggen. Detta tack vare en omfattande satsning på att utveckla alternativ för att komma till rätta med smogen som ligger tät över kinesiska städer. Nu stramar Kina upp regelverket.

Informationskrig med blanka vapen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNationalisten Andreas Carlsson släpptes ur häktet i Malmö den 10 oktober. Det tyder på att han kommer att frikännas av hovrätten eller dömas för ett mindre allvarligt brott. En 29-årig medåtalad till Carlsson friades tidigare av tingsrätten. Det mordförsök som åklagaren hävdat att de gjort sig skyldiga till framstår därmed som helt osannolikt.

Nya Tider, strålande tider

LEDARE

Begynnande uppror på Gotland?

KRÖNIKA

Debatten om debatten

Det märks att hela kulturetablissemanget är i ett chocktillstånd.

Läs gratisnumret som delades ut på Bokmässan

Missade du Bokmässan? Du kan läsa hela gratisnumret som PDF här.

Sanningens röst i ett förljuget medieklimat

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

SSU:s rasistiska underavdelning uppmärksammas – vita släpps inte in

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU har en underavdelning som endast är till för så kallade ”rasifierade” – vita får inte vara med. Den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell frågar sig om man kommer att ha en vakt som kollar hudpigment när gruppen ska anordna föredrag på Socialdemokraternas partihögkvarter den 19 september.