Skip to Content

En tidning att räkna med!

Publicerad: 24 maj, 2016, 13:33

  • Svenska

Nya Tider har gått stadigt framåt sedan starten 2012. Som redaktör känner jag mig både stolt och ödmjuk inför den kompetenta redaktion vi genom åren lyckats bygga upp, liksom alla de prenumeranter och andra som stöttat utgivningen. Vi har i dag en tidning som står väl rustad att på allvar ta upp kampen mot systemets lögnmedia.

Det är många som bidragit till att göra Nya Tider till en kraft att räkna med, många fler än vad som syns utåt. Jag vill därför passa på att uppmärksamma åtminstone några av dessa. Runt om i landet delar eldsjälar ut gratisnummer av tidningen för att på så sätt sprida kännedom om den,
de lägger den i väntrum och på tåg och bussar eller delar ut den direkt i handen i samband med manifestationer och andra evenemang. Vi är mycket tacksamma för detta arbete och välkomnar gärna nya medhjälpare som vill sprida tidningen.

Vi har också haft förmånen att få hjälp av en grupp mycket kompetenta och drivna säljare som ringt tusentals samtal för att upplysa om tidningen och öka dess spridning.

Varje vecka får vi in uppmuntrande samtal, epost och brev i mängder som berömmer vårt arbete, vilket så klart sporrar oss alla till fortsatta ansträngningar. Och det är mycket arbete som ligger bakom varje veckas nummer. På bara några dagar ska intervjuer göras, reportage skrivas, foton bearbetas, texter redigeras och korrekturläsas för att sedan sättas grafiskt. Men med en redaktion som är kunnig och ansvarsfull löper allt på, och jag överraskas varje vecka av att vi återigen lyckats överträffa oss själva.

Allt det fantastiska stöd som vi får från våra trogna prenumeranter och läsare har gjort det möjligt att gräva djupare och bemöta lögner inom gammelmedia. När Jönköpings-Posten (JP) gick ut med ett propagandanummer riktat till skolbarn där man utmålade den stora folkvandringen till Sverige i rosaskimrande färger med reportage om barn som bakar bullar till ”flyktingarna” kunde vi sätta in moteld. Vi kunde peka på alla rena faktafel angående invandringens storlek, berätta om den krassa verkligheten om samhällen som drabbas av mångkultur med bland annat de sexuella trakasserierna som drabbat otaliga svenska flickor och kvinnor, och påvisa tidningens motbjudande ”godhet” på barnens bekostnad. Mest slående var att JP inte ville ta avstånd från terrorarmén Islamiska staten när vi pressade dem att bekänna färg. Så långt har det gått med undfallenheten för radikal islam!

Tack vare generösa bidragsgivare kunde vi trycka upp tidningen i stort antal och posta den till Jönköpingsbarnens föräldrar för att upplysa dem om indoktrineringen som JP utsatt deras barn för.

Vi följer politiken i kommun och riksdag. Där byskolor hotas med nedläggning för att finansiera mångkulturen ställer vi kommunpolitikerna mot väggen. Vi gör intervjuer med riksdagsmän om deras tankar kring Sveriges framtid. Vårt senaste tillskott Perra Winberg har på kort tid gjort flera
uppmärksammade reportage, där han låter förföljda systemkritiker komma till tals och berätta sin historia. Bilden kompletteras med Stefan Petterssons ingående kriminalreportage, där han går igenom tusentals sidor av domar och förundersökningar. Nya Tider är enda alternativmedia på plats vid rättegångar och kan med foton och personundersökningar exponera brottslingarna och det otillräckliga rättssystemet.

Det är dock inte bara i Sverige som vi kan göra avslöjanden. Nya Tider har utmärkt sig genom att vara bland de första i världen – garanterat först i Sverige – med flera nyheter. Bland annat kunde vår utrikesredaktör Christer Ericsson redan tidigt rapportera om Islamiska statens omfattande oljesmuggling till Turkiet, månader innan det började skrivas om det i Sverige och ett år innan Ryssland började bomba dessa lastbilskaravaner. Ericssons ingående analyser och sammanställningar hjälper den intresserade att lägga ett geopolitiskt pussel med hjälp av information som helt enkelt inte står att finna i någon annan tidning. I detta nummer avhandlar Ericsson Natos nya interventionsplaner av Libyen, något vi för första gången kunde berätta om redan i mars under en tid då Natoländerna själva förnekade det hela.

Som redaktör är jag full av beundran över alla skribenters samlade kunskap och glad att kunna erbjuda den till våra läsare varje vecka. Mest glad och tacksam är jag förstås över det fortsatta fantastiska stödet från våra läsare. Tack, ni gör vårt upplysningsarbete möjligt! Och till er som precis hittat till Nya Tider: Välkomna!

 

Vávra Suk

vavra.suk@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Sveriges vapenförsäljning: Saudiarabien, Filippinerna och Indonesien

INRIKESSverige har hårda exportregler för krigsmateriel, men ändå har svenska vapen hamnat i till exempel den saudiska diktaturstaten. Utan export blir det dock omöjligt att upprätthålla en svensk försvarsindustri, och enligt Sverigedemokraterna är det viktigt att Sverige fullföljer följdleveranser även till Saudiarabien för att inte upplevas som en oseriös aktör av potentiella kunder. Nästa land att köpa det svenska stridsplanet JAS 39 Gripen kan bli Filippinerna, där Saab Group nyligen öppnat nytt kontor.

Syrier i clownmask dömd

INRIKESEn person som uppger sig vara född 1999 tog på sig en clownmask och knivhotade två personer vid två separata tillfällen i västgötska Tibro en dag i oktober förra året. Nya Tider kan som enda tidning avslöja att gärningsmannen är asylsökande från Syrien.

Om 60-talsvänstern och spirande kärlek, Ingvar Forsbergs Berättelsen om Huset – En tidsroman

BOKRECENSIONAnders och Annika är ett osannolikt par. Anders är revolutionär socialist som med stor iver deltar i studentrevolten 1968. Annika är den eftertänksamma som sätter gudstron främst. Ingvar Forsbergs roman Berättelsen om Huset – En tidsroman är inte bara en kärlekshistoria. De intensiva diskussionerna blir till religiös-filosofisk betraktelse om andlighet och själens odödlighet.

”Fördomar att romer stjäl” – men företrädarnas nära anhöriga är ofta tjuvar

INRIKESRomska organisationer får skattepengar för att främja sitt eget folks kultur och ”motverka fördomar” om dem. Men vid en granskning visar det sig att nästan alla deras egna företrädare antingen själva nyligen är dömda för brott eller har nära anhöriga som är det – och att stöldbrott är det vanligaste. I en unik kartläggning kan Nya Tider bland annat avslöja att dottern till en känd romsk taleskvinna dömts för en stöld där 56 cigarettlimpor gömdes under en kjol.

När Nya Tider ringer upp Rosita Grönfors: Förnekar alla domar mot barnen

INRIKESRosita Grönfors framträder ofta i media som romernas talesperson och är den enda romska företrädare vi lyckas få en telefonintervju med.

Bojkott mot Den Korte Avis – Svenska politiskt korrekta metoder har spridit sig till Danmark

DANMARKDen populära nättidningen Den Korte Avis är under ekonomisk attack från meningsmotståndare, som dragit igång en omfattande annonsbojkott. Även den statliga Danmarks Radio har deltagit i hatkampanjen, men har fått backa och be om ursäkt. Debatten i Danmark kring tidningen påminner om höstens diskussion i Sverige om Nya Tider och Bokmässan.

Ingen ska kunna säga ”vi visste inte”

KRÖNIKA

Lysande program trots medioker programledare

KRÖNIKAFå torde ha missat att SVT för tillfället sänder en serie där Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt intervjuar före detta makthavare, det vill säga sådana som han själv.

FPÖ sluter avtal med Putins parti Enade Ryssland

UTRIKESDet patriotiska och EU-skeptiska Österrikiska Frihetspartiet (FPÖ) meddelade den 19 december att man slutit ett avtal med ryske presidenten Vladimir Putins parti Enade Ryssland. Avtalet har väckt uppseende och debatt i Österrike, men reaktionerna från övriga Europa tycks hittills ha uteblivit. En orsak kan vara att det sammanföll i tiden med lastbilsattentatet i Berlin.

Nato-vapen och rådgivare i östra Aleppo

SYRIENStora förråd av vapen och ammunition, många med västländers markeringar, har hittats i östra Aleppo efter att islamister från Nusrafronten, en lokal avdelning av al-Qaida, drivits ut ur staden av Syriska armén. Det hävdar den syriske parlamentarikern Fares Shehabi, som intervjuats av nättidningen Free West Media.

Enögd syn på säkerhetspolitik i statlig utredning

DEBATTHotet mot Sverige kommer endast österifrån, om man läser den offentliga utredningen ”Säkerhet i ny tid” som presenterades i september. Ryssland utmålas som expansivt och kan tänkas besätta Gotland. Är det inte troligare att Sverige dras med i fientligheter om vi villkorslöst stödjer Nato/Förenta staterna – den mest expansiva militäralliansen sedan millennieskiftet? undrar veckans debattör Curt Linderholm.

Gruppvåldtäkt på pojke ”en del av afghansk kultur” enligt koalitionsstyrkorna

Den homosexuella våldtäkten på en pojke i Uppsala har upprört många, liksom det faktum att gärningsmännen inte utvisas. Traditionen med att ha pojkar som sexslavar är dock väldigt utbredd i Afghanistan, något som de västerländska koalitionsstyrkorna låtit fortgå med hänvisning till att det är en del av landets kultur.

Nya Tider guidar dig bland hemmakurerna: Gamla beprövade förkylningskurer håller än!

HÄLSAMånga människor upplever att den årstid vi är mitt uppe i nu, är jobbig för både själ och kropp. Det blir bara mörkare och mörkare ute, vi är omgivna av bakterier och förkylningsvirus och nu är influensan här också. Finns det något man kan göra för att lindra eller kanske till och med förhindra detta?

PÅ PLATS i det svårtillgängliga Nordkorea: Bilder från ett slutet land

NORDKOREANordkorea, världens mest slutna land, har öppnat sig lite för ”rätt” besökare men är inget resmål för den som vill fotografera på annat sätt än det som regimen har bestämt. Att få visum känns som ett lotteri där det dock finns vinstlotter. Efter ett visumavslag som fotograf fick jag till slut, cirka ett år senare, tillstånd att resa in i landet – då tillsammans i en grupp.

Konvertiter i Afrika hotas av muslimer – från Europa

UTRIKESDet förekommer numera att somaliska migranter i Europa dödshotar konvertiter i Somalia och Kenya. Nya Tider har pratat med Dinooz, som tidigare arbetade som revisor på Coca-Cola i Somalia, men som nu gömmer sig på hemlig ort i Kenya. Mannen som hotat honom finns i Tyskland och uppger att han är 18 år gammal, men på Facebook skriver han att han är 25.

VoF – varken vetenskap eller folkbildning

GRANSKNINGVetenskap och Folkbildning (VoF) är en förening som sedan 1982 säger sig verka ”för kritiskt tänkande och mot pseudovetenskap”. Det ligger i sakens natur att en förening som har som målsättning att avslöja kvacksalvare, vetenskapliga charlataner och andra skojare kommer att angripas av dessa, men i detta fall kommer kritiken påfallande ofta från tunga akademiker, som många gånger dessutom är tidigare medlemmar i VoF.

Emmaus Björkå kan inte förklara sina grova beskyllningar

Nya Tider ringer uppUnder årets Bokmässa i Göteborg gick asylaktivisterna i gruppen Emmaus Björkå ut med pressmeddelandet ”Nynazister från Nya Tider i aktion mot flyktingar inne på bokmässan”. Bakgrunden var att en person, som inte har någon koppling till Nya Tider, tog några tidningar från Nya Tiders monter och lade dem på asylgruppens bord.

Tjetjenska Spetsnaz-soldater sätts in i Syrien

UTRIKESTjetjenska elitsoldater har flugits till Syrien på order av Moskva. De är en del av det upptrappade kriget medelst ombud mellan globalisternas Västmakter och övriga världen där Eurasien och Ryssland har en alltmer framträdande roll. Vilka de egentligen är och exakt har för uppdrag är oklart som så ofta när det rör sig om Spetsnaz. På plats kommer de muslimska tjetjenska kommandosoldaterna att ställas mot radikaliserade landsmän som slåss för Islamiska staten (IS).

”Falska nyheter” och andra av systemmedias trick

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Falska nyheter” har blivit den nya modefrasen. Överallt diskuteras problemet med ”falska nyheter”. Begreppet trendade till och med på Google. Uppenbarligen har detta blivit ett stort problem precis den senaste veckan, medan exempelvis ”näthat” eller ”rysspropaganda” inte alls är något problem längre, vilket det var för två veckor sedan.

Islamologernas krumbukter

OPINION: ALF RONNBY

Gå till arkivet