Skip to Content

En tidning att räkna med!

Publicerad: 24 maj, 2016, 13:33

  • Svenska

Nya Tider har gått stadigt framåt sedan starten 2012. Som redaktör känner jag mig både stolt och ödmjuk inför den kompetenta redaktion vi genom åren lyckats bygga upp, liksom alla de prenumeranter och andra som stöttat utgivningen. Vi har i dag en tidning som står väl rustad att på allvar ta upp kampen mot systemets lögnmedia.

Det är många som bidragit till att göra Nya Tider till en kraft att räkna med, många fler än vad som syns utåt. Jag vill därför passa på att uppmärksamma åtminstone några av dessa. Runt om i landet delar eldsjälar ut gratisnummer av tidningen för att på så sätt sprida kännedom om den,
de lägger den i väntrum och på tåg och bussar eller delar ut den direkt i handen i samband med manifestationer och andra evenemang. Vi är mycket tacksamma för detta arbete och välkomnar gärna nya medhjälpare som vill sprida tidningen.

Vi har också haft förmånen att få hjälp av en grupp mycket kompetenta och drivna säljare som ringt tusentals samtal för att upplysa om tidningen och öka dess spridning.

Varje vecka får vi in uppmuntrande samtal, epost och brev i mängder som berömmer vårt arbete, vilket så klart sporrar oss alla till fortsatta ansträngningar. Och det är mycket arbete som ligger bakom varje veckas nummer. På bara några dagar ska intervjuer göras, reportage skrivas, foton bearbetas, texter redigeras och korrekturläsas för att sedan sättas grafiskt. Men med en redaktion som är kunnig och ansvarsfull löper allt på, och jag överraskas varje vecka av att vi återigen lyckats överträffa oss själva.

Allt det fantastiska stöd som vi får från våra trogna prenumeranter och läsare har gjort det möjligt att gräva djupare och bemöta lögner inom gammelmedia. När Jönköpings-Posten (JP) gick ut med ett propagandanummer riktat till skolbarn där man utmålade den stora folkvandringen till Sverige i rosaskimrande färger med reportage om barn som bakar bullar till ”flyktingarna” kunde vi sätta in moteld. Vi kunde peka på alla rena faktafel angående invandringens storlek, berätta om den krassa verkligheten om samhällen som drabbas av mångkultur med bland annat de sexuella trakasserierna som drabbat otaliga svenska flickor och kvinnor, och påvisa tidningens motbjudande ”godhet” på barnens bekostnad. Mest slående var att JP inte ville ta avstånd från terrorarmén Islamiska staten när vi pressade dem att bekänna färg. Så långt har det gått med undfallenheten för radikal islam!

Tack vare generösa bidragsgivare kunde vi trycka upp tidningen i stort antal och posta den till Jönköpingsbarnens föräldrar för att upplysa dem om indoktrineringen som JP utsatt deras barn för.

Vi följer politiken i kommun och riksdag. Där byskolor hotas med nedläggning för att finansiera mångkulturen ställer vi kommunpolitikerna mot väggen. Vi gör intervjuer med riksdagsmän om deras tankar kring Sveriges framtid. Vårt senaste tillskott Perra Winberg har på kort tid gjort flera
uppmärksammade reportage, där han låter förföljda systemkritiker komma till tals och berätta sin historia. Bilden kompletteras med Stefan Petterssons ingående kriminalreportage, där han går igenom tusentals sidor av domar och förundersökningar. Nya Tider är enda alternativmedia på plats vid rättegångar och kan med foton och personundersökningar exponera brottslingarna och det otillräckliga rättssystemet.

Det är dock inte bara i Sverige som vi kan göra avslöjanden. Nya Tider har utmärkt sig genom att vara bland de första i världen – garanterat först i Sverige – med flera nyheter. Bland annat kunde vår utrikesredaktör Christer Ericsson redan tidigt rapportera om Islamiska statens omfattande oljesmuggling till Turkiet, månader innan det började skrivas om det i Sverige och ett år innan Ryssland började bomba dessa lastbilskaravaner. Ericssons ingående analyser och sammanställningar hjälper den intresserade att lägga ett geopolitiskt pussel med hjälp av information som helt enkelt inte står att finna i någon annan tidning. I detta nummer avhandlar Ericsson Natos nya interventionsplaner av Libyen, något vi för första gången kunde berätta om redan i mars under en tid då Natoländerna själva förnekade det hela.

Som redaktör är jag full av beundran över alla skribenters samlade kunskap och glad att kunna erbjuda den till våra läsare varje vecka. Mest glad och tacksam är jag förstås över det fortsatta fantastiska stödet från våra läsare. Tack, ni gör vårt upplysningsarbete möjligt! Och till er som precis hittat till Nya Tider: Välkomna!

 

Vávra Suk

vavra.suk@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Öppet brev till Christoph Andersson

Förra sommaren granskade journalisten Christoph Andersson Nya Tider med anledning av att vi publicerar namn och bild på dömda gärningsmän. Vore det inte dags att titta på Expressen, som publicerar namn och bild på misstänkta som inte ens är åtalade, Christoph?

Rekord i antal uppehålls­tillstånd år 2016

INRIKESStatistiken för år 2016 är klar. Efter invandringskrisen hösten 2015 slog Sverige förra året rekord i antal beviljade uppehållstillstånd – tre gånger så många som de övriga nordiska länderna tillsammans. Eftersom regeringen till sist tvingades dra i nödbromsen och införa åtgärder som man tidigare påstått skulle bryta mot internationell lag, har vi nu den lägsta asylinvandringen på länge – men fortfarande mycket högre än andra jämförbara länder.

Regeringen vill både utvisa fler och öka befolkningen med invandring

TYSKLANDEfter migrantkrisen i slutet av 2015 var Tyskland ett av de länder i Europa som längst höll fast vid den gamla invandringspolitiken. I takt med det folkliga motståndet har dock regeringen Merkel tvärvänt och infört restriktioner, lagt fram förslag om ökade utvisningar och ökade återvandringsbidrag. Samtidigt säger sig regeringen vilja öka landets befolkning – med hjälp av invandring.

Ungern: gammal nation – modernt nationsbygge

I FOKUSDen tidigare riksdagsmannen Erik Almqvist (SD) tillbringar numera mycket av sin tid i Ungern, och har fått god inblick i landets politik och samhällsklimat. Exklusivt för Nya Tider gör han här en jämförelse med Sverige och kan konstatera att det stämmer som svensk systemmedia säger: Ungern är verkligen en motpol till Sverige. Han kan konstatera att man i Ungern arbetar för att stärka den nationella kulturen och lyfter fram medborgarnas gemensamma ansvar för sitt land.

Nya Tider beviljas ökat presstöd!

NYA TIDERNya Tider beviljas ytterligare 500 000 kronor i presstöd för 2017, vilket gör att tidningen sammanlagt får 3,4 miljoner kronor under året på grund av en ökad upplaga. "Fantastiska nyheter", säger tidningens chefredaktör Vávra Suk.

Skandaler kan avgöra presidentvalet i Frankrike

FRANKRIKEFillon betalar sin fru hundratusentals euro för ”ideellt” arbete. Macron anklagas för att vara homosexuell och i sold hos storbankerna. Front Nationals kandidat Marine Le Pen leder i opinionsmätningarna, men i tidigare val har höger och vänster alltid gått samman i en ohelig allians för att förhindra att en patriot tar hem valsegern. För första gången någonsin har dock Front Nationals kandidat en verklig chans att bli Frankrikes president.

Ex-ledaren för den tyska vänstern vill skärpa invandringspolitiken

TYSKLAND

SVT-journalist dömdes för människosmuggling

INRIKESSVT-journalisten Fredrik Önnevall och två av hans medarbetare döms för människosmuggling, sedan de fört Abed, 15, till Sverige med hjälp av falska handlingar. SVT-tolken låtsades vara ”mamma” till Abed. Nya Tiders kriminalreporter Stefan Pettersson var på plats i Malmö tingsrätt.

Uteslutna sverigedemokrater startar nytt parti

INRIKESLedande personer ur Sverigedemokratisk ungdom, ungdomsförbundet som moderpartiet kastade ut 2015, står bakom en ansökan till Valmyndigheten att registrera ett nytt parti: Alternativ för Sverige. Något partiprogram finns ännu inte, men man förmodas kritisera SD för att inte utgöra en tillräckligt stark opposition mot etablissemanget.

Mohammed döms för att ha våldtagit 13-åring

BROTT OCH STRAFFEn 13-årig flicka blev indragen på en skoltoalett och våldtagen, enligt domen från Östersunds tingsrätt. Gärningsmannen, en medborgare i Syrien, dömdes för brottet, men det uppstod frågetecken kring hans ålder. Eftersom han själv påstår att han var 17 år vid tillfället döms han enbart till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Nu höjs röster mot integrationsprojekt som syftar till att skapa kontaktytor mellan ”nyanlända” män och svenska flickor.

Den ylande journalisten

KRÖNIKA

Kryddor: Nyttiga och dyrbara

HÄLSAKryddor förhöjer inte bara smaken i vår mat och våra bakverk. De vanligaste kryddorna har dessutom förmåga att på olika sätt bidra till att vi håller oss friska. Historiskt sett har kryddor haft ett oerhört högt anseende både som smakförstärkare, medicin och som ingrediens i skönhetsmedel.

Färre vindkraftverk byggs

INRIKESUtbyggnaden av vindkraft i Sverige har tappat fart. Antalet byggnationer av nya kraftverk var under 2016 det lägsta på sex år. Den totala effekten av nya turbiner som byggdes förra året uppgick till 605 megawatt (MW), vilket är en markant minskning jämfört med 700-900 MW tidigare år. Mattias Wondollek på branschorganisationen Svensk Vindenergi anser att elcertifikatsystemet måste reformeras och moderniseringen av elnäten påskyndas.

Moderaterna i Göteborg kräver ”flyktingpaus”

INRIKESModeraterna i Göteborg vill att Göteborgs stad helt slutar leta efter platser att bygga temporära migrantbostäder på. Efter cirka 30 miljoner av skattebetalarnas pengar och en massa ”bortkastade arbetstimmar” använts, anser Moderaterna att det enda rätta är att dra i nödbromsen och sätta stopp för temporära boenden för nyanlända.

Göteborg: Här blev Ugandas mest fruktade man president

UTRIKESJoweri Museveni är Ugandas president sedan 1986. Vissa kallar honom diktator, då den före detta underrättelseagenten förlängt sin mandatperiod gång på gång samtidigt som han fängslat oppositionsledare. Han tog makten i Uganda från sin lägenhet i Göteborg, och liksom många andra afrikanska ledare åtnjöt han stort stöd från Väst.

Litauisk polis omöjlig att muta

LITAUEN

Knut Hamsun – den bortglömde nobelpristagaren

KULTURDen 19 februari för 65 år sedan lämnade en stor norsk författare det jordiska livet, som inte bara gav honom berömmelse och Nobelpris i litteratur 1920, utan även en gränslös förnedring och bitterhet när den gamle mannens livslåga var som svagast.

Framtidsstaden – när väckelseretorik möter en krass verklighet

BOKRECENSIONMalmö är enligt databasen Numbeo just nu Europas andra farligaste stad efter Neapel. Journalisten Lars Åberg är aktuell med en bok om staden med den självförklarande titeln Framtidsstaden: om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? Även om Åberg i egenskap av vänsterjournalist undviker den etniska dimensionen, så är den tillräckligt politiskt inkorrekt för att de politiker som figurerar i boken ska sluta svara på hans frågor.

Turkiska imamer i stor angiveriskandal i Tyskland

TYSKLANDI Tyskland har det avslöjats att en omfattande spioneri­skandal, där turkiska myndigheter låtit spionera på de egna landsmännen med hjälp av tusentals regimlojala informatörer, ägt rum. Nu avslöjas det att också imamer varit inblandade i angiveriverksamheten.

USA-etablissemangets släktband i fokus

USAEn lista med släktband mellan högt uppsatta amerikanska journalister och dito politiker har i flera år cirkulerat på nätet – och vuxit allt eftersom fler namn lagts till. Listan uppges visa hur det politiska etablissemanget under Clinton och Obama växte samman med det massmediala dito.

Gå till arkivet