Skip to Content

Modellen stämmer inte med verkliga temperaturer. IPCC har 102 temperaturmodeller baserade på koldioxid som drivande faktor. Här anges medelvärdet (grön linje) för dessa modeller, men ingen av de 102 modellerna stämmer med uppmätta temperatur på jordytan (röd linje) och uppe i troposfären (blå linje).
KLIMATDEBATT

CLEXIT – dags att gå ur Klimatavtalet

BREXIT var ett projekt för engelskt utträde ur EU, vilket också ledde till att England lämnade den gemensamma europeiska marknaden. CLEXIT är ett projekt som arbetar för ett utträde ur klimatöverenskommelsen. Docent Nils-Axel Mörner, världsledande forskare på havsnivåer, berättar om varför CLEXIT startats.

Publicerad: 16 december, 2016, 19:20

 • Svenska

Läs även

Orsakerna till att det är hög tid att säga upp klimatöverenskommelsen som ingicks i Paris 2015 och dess efterföljande individuella nationella ratificeringar är rent vetenskapliga: påståendet att det är koldioxid som driver vårt klimat är i grunden felaktigt. Därmed innebär projektet även ett underkännande av hela den Internationella klimatpanelens (IPCC) projekt.

Det svenska programmet som föreslagits av undertecknad i egenskap av ”regional director”, och som accepterats av den internationella gruppen per 25 september, 2016, lyder som följer:
Vi inser:

• att koldioxid är ”livets gas” och därför är välgörande för all växtlighet, och under inga omständigheter är det ett förorenande ämne (”a pollutant”).

Koldioxid är ”livets gas”. Ris-tillväxt i olika halt koldioxid (ppm): ju högre koldioxidhalt, desto bättre tillväxt, upp till en (hög) nivå. Om koldioxid har sådan god effekt på växtligheten och den inte har några negativa effekter på klimatet – varför skall vi då söka minimera våra utsläpp av den?

• att koldioxid spelar en mycket liten till obetydlig roll vad gäller klimatförändringar (om man beaktar observationsfakta och fysikens lagar istället för modeller som inte ens stämmer med uppmätta data).

• att klimatets förändringar i första hand styrs av solen, dess utstrålning av ljus och solvind, och denna utstrålnings filtrering och förstärkning av de fysikaliska processerna på jorden.

Vi framhäver att vi inte har någon som helst relation med Donald Trumps organisation, trots att även den tar avstånd från IPCC:s och COP25-organisationernas tes om en global uppvärmning orsakad av koldioxid genererad av människan.

Vi uppmanar till:

• att koldioxidhysterin måtte komma till ett ögonblickligt stopp, så att vi kan återvända till att arbeta för verkliga problem i den verkliga världen.

• att COP25-överenskommelsen blir omförhandlad i ljuset av verkliga vetenskapliga fakta.

• att våra nationella miljömål och strävanden återfokuseras på verkliga problem (vilka är både allvarliga och stora) i stället för att missrikta all uppmärksamhet på en påhittad av koldioxid orsakad nödsituation.

• att internationella strävanden återfokuseras på fattigdom och ojämlikhet i stället för på klimatförändringar.

Vår övertygelse att det inte alls är koldioxid som driver jordens klimat, utan solen, bygger på en rad vetenskapliga fakta. Vad IPCC har att komma med är modeller och åter modeller som påstås kunna förutsäga förändringarna i jordens klimat fram till år 2100 med stor noggrannhet. Modellerna anger att jordens medeltemperatur kommer att stiga med +2,7 ±0,7 °C fram till år 2100. Men det finns ett problem: modellerna stämmer inte alls med observationerna (se diagram intill).

När nu inte modellerna stämmer med verkligheten, så är det ju helt självklart att det måste vara något fundamentalt fel på modellerna. Här kan vi fylla på med mängder av fakta.

• Nya experiment visar otvetydigt att Al Gores uppvisning, där en behållare med koldioxid uppvärmdes mer och snabbare än en behållare med bara luft, inte är annat än simpelt ”ruffel och båg”, rent skoj alltså.

• Nya experiment i Norge visar att man överhuvudtaget inte kan dokumentera ökad uppvärmning med ökad koldioxidhalt.

• Nya analyser av IPCC-modellernas grundförutsättningar visar att de innehåller våldsamma överdrifter, och att även centrala matematiska fel föreligger.

• Integrerade analyser av tillgängliga data visar att halten av koldioxid har ingen till negligerbar effekt på klimatet.

• När man detaljstuderar hur olika faktorer ändras så står det klart att den inbördes ordningen är; först ändrar temperaturen i havet, därefter temperaturen på land och så först därefter halten koldioxid i atmosfären. Detta gäller års- till hundraårsvariationer. • För långa tidsserier gäller att koldioxid kommer efter temperaturen med 500-800 år. Väderleksförutsägelser (till exempel Met-Office i England) är oftast erbarmligt dåliga för längre perioder. Piers Corbyn, som driver en egen väderlekstjänst, har däremot haft en förbluffande träffsäkerhet. Hans modell baseras på solen och terrestra variabler. För honom är koldioxid en följd av klimatvariationerna; det vill säga tvärt emot vad Met-Office, liksom IPCC, antar.

• Koldioxid är ”livets gas” och gör bara jorden grönare.

• Uppträdandet av ”extremt väder” visar ingen som helst ökning med tiden och med ökande halt av koldioxid i atmosfären.

• Havsytans rörelser – så kolossalt överdrivna av IPCC – visar ingen som helst påverkan från ökad koldioxidhalt.
Däremot kan vi med mycket stor träffsäkerhet visa att det är solen och dess variationer i utstrålning (ljus såväl som solvind) som driver klimatet på jorden. Vid den stora klimatkonferensen i London 8-9 september i år ägnade vi en hel dag åt just dessa frågor.

Det är detta som motiverar ett CLEXIT. Koldioxiden har inga påvisbara negativa effekter på klimatet. Däremot har det mycket starka positiva effekter på växtligheten. Detta rycker brutalt undan all motivering för ”en världsrevolution” mot koldioxidutsläpp, det vill säga överenskommelsen COP25 i Paris 2015 och basen i alla IPCC-rapporter. Det är dags att fokusera på verkliga problem i världen.

CLEXIT

CLEXIT arbetar som en koalition av regionala och nationella CLEXIT-grupper, där varje grupp har rätt att utforma sitt eget program. Sverige har ett Svenska CLEXIT-projekt med programförklaring daterad 25 september, 2016.

Det var den första grupp som skrev ett eget program och fick det utlagt på nätet, som en underavdelning av internationella CLEXIT.

Medlemskap i Svenska CLEXIT är öppet för alla och kostar inget. Kontaktperson är Nils-Axel Mörner som nås via morner@pog.nu. Källa: www.clexit.net.

Nils-Axel Mörner är docent och världsledande forskare på havsnivåer. Tidigare ordförande för INQUA, International Union for Quaternary Research, kommission för ”Variationer i havsytan och kusternas dynamik”.
Nils-Axel Mörner

debatt@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Erik Marlandson

  Hoppas att våra folkvalda kan ta till sig av fakta och inse att klimatbluffen är just en bluff avsedd att ta fokus från verkliga problem. Ingen temperaturhöjning de senaste sexton åren talar sitt tydliga språk ”modellerna” är totalt felaktiga.

 • Ulf Dahl

  Solforskarna tror att Solen är på väg in i en ny liten istid ett så maunders minimum. Det är en tid då solen är väldigt inaktiv och märks framför allt med väldigt få Solfläckar Man vet att Solen har minskat utstrålningen sen början på 1950 talet med 13%. Jag tröttnade på klimat modeller när jag förstod att dom alltid räknar med att Solens strålning är konstant när man vet att det inte är så.

  • Bertil Andersson

   Och i denna debatt hör man sällan ngn beakta jordens och övriga planeters föränderliga banor runt solen.
   Jordaxelns lutning, jordaxelns vobbling, ändringar av solens poler mm.

 • Dacke

  Utmärkt av N-A Mörner att han tar loven av ”folkmordsförespråkarna” för det är vad det egentligen handlar om! Vi kan gå tillbaka till Charles Darwin där rasbiologin började, sedan är det bara att följa tråden fram till våra dagars förespråkare för en ”anpassad teknologi”. Vi finner att det är samma människor som pläderar om en ”värld utan gränser” tillika miljardärer som står bakom klimatbluffen. I första hand David Rockefeller, Prins Bernhard, Prins Philip och Julian Huxley (vars farfar arbetade med C Darwin) som bildade Bilderberggruppen och senare WWF. Dessa org. har alltid motsatt sig en utveckling i 3:e världen och när Romklubben bildades 1968 har det öppet talats om vilket hot som fler människor utgör mot jordens klimat. Tror alla minns Obama som ”lovade” att Afrika inte skall få tillgång till modern teknologi och Anders Wijkman (ordförande Romklubben) som menade att jorden kan inte hysa fler människor än 500 mjlj. Listan kan göras lång, Prins Philip ville ”återfödas som ett dödligt virus som eliminerade en stor del av jordens befolkning” antar att det enbart gällde u-länder. Jacques-Yves Cousteau hoppades att någon ”kom på” något som gjorde att 250 tusen lämnade jordelivet varje dag. En av Greenpeace grundare Paul Watson anser att 1 miljd. är max vad vår jord kan klara av. Det var inte så länge sedan förre chefen för Worldwatch Institute Lester Brown såg en fara med att kineserna fick det allt bättre och han räknat ut ”om alla kineser åt ett ägg om dagen, skulle hela Australiens spannmålsskörd gå åt för att mata hönsen som värpte dessa ägg”. Som vi alla vet lever och frodas över 1,3 miljd. kineser och fattigdom och svält är snart utrotad. Precis som ”beviset” med den höjda havsnivån och likaså globala temperaturen är det ett stort bedrägeri som kostar över 1 bilj. årligen.
  Ett bra sätt att avslöja ”klimatfanatikerna” är att fråga, ”vad tror du om höjd levnadsstandard i – u-länder”?

  • Bertil Andersson

   Då kan Miljöpartiet avveckla verksamheten nu?

Massutmaning – Sanandaji gör rent hus med invandringsmyter

BOKRECENSIONDen kurdisk-iranske forskaren Tino Sanandaji har rönt stor uppmärksamhet för sin oräddhet att ifrågasätta många av de myter som systemmedia torgför i in-vandringsfrågan. När han strax före jul 2014 berättade om sin avsikt att skriva en bok i ämnet, så rasslade det snabbt in drygt 600 000 kronor i en så kallad crowdfunding. Nu är boken här, alldeles färsk från tryckeriet.

Nationalstatens uppgift är att skydda sitt folk

KRÖNIKA

Svenska Spotify en av de första hyresgästerna i New Yorks nya World Trade Center

TEKNIKDen svenska musikstreamingtjänsten Spotify har stora planer på att expandera och väljer nu att flytta sitt amerikanska huvudkontor i New York till det nybyggda World Trade Center-komplexet. Anledningen är den otroligt snabba tillväxten av internetanvändare som är intresserade av och använder sig av tekniken streaming för att lyssna på musik.

Donbass, östra Ukraina: Flera höga separatistofficerare lönnmördade

UTRIKESDet framstående bataljonsbefälet Michail ”Givi” Tolstych har dödats i ett attentat i Donetsk. Det är den andra höga separatistofficerare som lönnmördats inom loppet av fyra dagar och de är inte de första. Attentaten skedde samtidigt som Donbass upplevt den blodigaste perioden sedan 2015, med minst 35 döda bara under första veckan i februari. Kiev har i månader brutit mot eldupphöravtalet Minsk II utan officiella fördömanden från observatörsgruppen OSSE eller Västmakterna.

Öppet brev till Christoph Andersson

Förra sommaren granskade journalisten Christoph Andersson Nya Tider med anledning av att vi publicerar namn och bild på dömda gärningsmän. Vore det inte dags att titta på Expressen, som publicerar namn och bild på misstänkta som inte ens är åtalade, Christoph?

Rekord i antal uppehålls­tillstånd år 2016

INRIKESStatistiken för år 2016 är klar. Efter invandringskrisen hösten 2015 slog Sverige förra året rekord i antal beviljade uppehållstillstånd – tre gånger så många som de övriga nordiska länderna tillsammans. Eftersom regeringen till sist tvingades dra i nödbromsen och införa åtgärder som man tidigare påstått skulle bryta mot internationell lag, har vi nu den lägsta asylinvandringen på länge – men fortfarande mycket högre än andra jämförbara länder.

Regeringen vill både utvisa fler och öka befolkningen med invandring

TYSKLANDEfter migrantkrisen i slutet av 2015 var Tyskland ett av de länder i Europa som längst höll fast vid den gamla invandringspolitiken. I takt med det folkliga motståndet har dock regeringen Merkel tvärvänt och infört restriktioner, lagt fram förslag om ökade utvisningar och ökade återvandringsbidrag. Samtidigt säger sig regeringen vilja öka landets befolkning – med hjälp av invandring.

Ungern: gammal nation – modernt nationsbygge

I FOKUSDen tidigare riksdagsmannen Erik Almqvist (SD) tillbringar numera mycket av sin tid i Ungern, och har fått god inblick i landets politik och samhällsklimat. Exklusivt för Nya Tider gör han här en jämförelse med Sverige och kan konstatera att det stämmer som svensk systemmedia säger: Ungern är verkligen en motpol till Sverige. Han kan konstatera att man i Ungern arbetar för att stärka den nationella kulturen och lyfter fram medborgarnas gemensamma ansvar för sitt land.

Nya Tider beviljas ökat presstöd!

NYA TIDERNya Tider beviljas ytterligare 500 000 kronor i presstöd för 2017, vilket gör att tidningen sammanlagt får 3,4 miljoner kronor under året på grund av en ökad upplaga. "Fantastiska nyheter", säger tidningens chefredaktör Vávra Suk.

Skandaler kan avgöra presidentvalet i Frankrike

FRANKRIKEFillon betalar sin fru hundratusentals euro för ”ideellt” arbete. Macron anklagas för att vara homosexuell och i sold hos storbankerna. Front Nationals kandidat Marine Le Pen leder i opinionsmätningarna, men i tidigare val har höger och vänster alltid gått samman i en ohelig allians för att förhindra att en patriot tar hem valsegern. För första gången någonsin har dock Front Nationals kandidat en verklig chans att bli Frankrikes president.

Ex-ledaren för den tyska vänstern vill skärpa invandringspolitiken

TYSKLAND

SVT-journalist dömdes för människosmuggling

INRIKESSVT-journalisten Fredrik Önnevall och två av hans medarbetare döms för människosmuggling, sedan de fört Abed, 15, till Sverige med hjälp av falska handlingar. SVT-tolken låtsades vara ”mamma” till Abed. Nya Tiders kriminalreporter Stefan Pettersson var på plats i Malmö tingsrätt.

Uteslutna sverigedemokrater startar nytt parti

INRIKESLedande personer ur Sverigedemokratisk ungdom, ungdomsförbundet som moderpartiet kastade ut 2015, står bakom en ansökan till Valmyndigheten att registrera ett nytt parti: Alternativ för Sverige. Något partiprogram finns ännu inte, men man förmodas kritisera SD för att inte utgöra en tillräckligt stark opposition mot etablissemanget.

Mohammed döms för att ha våldtagit 13-åring

BROTT OCH STRAFFEn 13-årig flicka blev indragen på en skoltoalett och våldtagen, enligt domen från Östersunds tingsrätt. Gärningsmannen, en medborgare i Syrien, dömdes för brottet, men det uppstod frågetecken kring hans ålder. Eftersom han själv påstår att han var 17 år vid tillfället döms han enbart till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Nu höjs röster mot integrationsprojekt som syftar till att skapa kontaktytor mellan ”nyanlända” män och svenska flickor.

Den ylande journalisten

KRÖNIKA

Kryddor: Nyttiga och dyrbara

HÄLSAKryddor förhöjer inte bara smaken i vår mat och våra bakverk. De vanligaste kryddorna har dessutom förmåga att på olika sätt bidra till att vi håller oss friska. Historiskt sett har kryddor haft ett oerhört högt anseende både som smakförstärkare, medicin och som ingrediens i skönhetsmedel.

Färre vindkraftverk byggs

INRIKESUtbyggnaden av vindkraft i Sverige har tappat fart. Antalet byggnationer av nya kraftverk var under 2016 det lägsta på sex år. Den totala effekten av nya turbiner som byggdes förra året uppgick till 605 megawatt (MW), vilket är en markant minskning jämfört med 700-900 MW tidigare år. Mattias Wondollek på branschorganisationen Svensk Vindenergi anser att elcertifikatsystemet måste reformeras och moderniseringen av elnäten påskyndas.

Moderaterna i Göteborg kräver ”flyktingpaus”

INRIKESModeraterna i Göteborg vill att Göteborgs stad helt slutar leta efter platser att bygga temporära migrantbostäder på. Efter cirka 30 miljoner av skattebetalarnas pengar och en massa ”bortkastade arbetstimmar” använts, anser Moderaterna att det enda rätta är att dra i nödbromsen och sätta stopp för temporära boenden för nyanlända.

Göteborg: Här blev Ugandas mest fruktade man president

UTRIKESJoweri Museveni är Ugandas president sedan 1986. Vissa kallar honom diktator, då den före detta underrättelseagenten förlängt sin mandatperiod gång på gång samtidigt som han fängslat oppositionsledare. Han tog makten i Uganda från sin lägenhet i Göteborg, och liksom många andra afrikanska ledare åtnjöt han stort stöd från Väst.

Litauisk polis omöjlig att muta

LITAUEN

Gå till arkivet